Dreams To Achieve
Dreams To Achieve

Welcome to my blog 



Haii  I’m LailaTiqaaa :D
Thanks for visiting my blog !
And don’t forget to follow me ;D





Tagboard

Please leave your footprints here


Fellow Friends




Credits

Template : Arrien Inspirit
Edited: LailaTiqaa

Tak lama dah :')
Wednesday, 15 January 2014 • 05:33 • 0 comments
Hai , Assalamualaikum semua :) lama gila tk update blog kan xD last post pasal may tahun lepas lol xD padahal dah masuk tahu baru dah xD
btw, Happy New Year (( terlambat sikit maaf yee xD ))
haha , anyway , hari ni tkda bnyak benda nk cakap punnnn~
cuma tdi dpat tahu nii :

hm orang sepatutnya happykan :) ataupun tumpang happy , tpi hm tah lah , berat rasanya ..
nahh apa apa jelah kn , tak tahu nk describe mcam mana x)
so let others speak .

That's all , have a nice day :)







0 Inspiration (s) | Comment Here Inspiration (s)
Changing . Better or Worst ?
Saturday, 18 May 2013 • 01:37 • 0 comments
Hello :) Heyyy , It's May ! 
cepat nya masa berlalu kn ? pejam celik pejam celik dh masuk May rupanyaa ^^ haha
okay , this month , a lot of things happened . and somehow , either it change me or I change it :p idk if it's good or something but ..... nah , let it be :) just wait and see !
Haircut
First of all , it's funny how your new hairstyle could change the way you think and make you feels different :p well , at least for me ^^ hehe . yeah right , I've cut my hair and it's do change me a bit :> okay , whateverrrrrrrr :p
btw , ths is totally trueee xD 
Study
Okay , right now , disebabkan sesuatu perkara berlaku , aku seriously dah mula rajin study semula :') I'm glad I'm back ! ada hikmah semuanya terjadi :') bagus lah aku pun dh mula rajin study , PMR pun dh nk dkat kn ? focus , Laila , focusssssssssss ! ^^

Phone 
 and .......... wallah ! xD phone baruuuu ~ well , tk expect pun sebenarnya ._____. tpi tiba tiba ayah belikan phone baru , nak buat acano kannn :p sebenarnya , aku tk minat samsung ....... #SeriousTalk tak minatttttt >.< apa ? bagi korang ? mimpi lahhhh :p aku tk minat pun aku ambil juga :> hehehehe ~ okay , tahu lah phone korang lagi class kn ? :p ada aku kisah ke ? :p
and last but not least ......
Spectacles

This . I wear one of these things now :( and I'm not so happy about it . cause you know , it means that ............ nanti tudung asyik tak betul jeeeeeeeee :( lol xD okay , apa apa je lah kn tapi aku pun tak berapa nak suka spec nihhh :p alahhh , power aku bukan tinggi mana punnn xD padahal xP ntah lah , tak tahu lah tinggi atau tk , I don't care lh :p 

so I guess that's it for now :) I'd like to say ........ goodbye , and have a nice day guys :* love ya ! ^^


0 Inspiration (s) | Comment Here Inspiration (s)
Letih Emosi
Friday, 12 April 2013 • 08:36 • 0 comments

heypp *muka letih* hmph , tkda mood sebenarnya nak update nii tapi ntah ah .. 
letih . letih gilaaaaaaaaaaaaaaa . tu lh yang aku rasa kebelakangan nii . tapi bukan dari segi fizikal , dari segi emosi . korang pernah tk letih dari segi emosi ni ? semuanya jadi tk betul .. kadang kadang , nk senyum pun terasa susah sangatttt . macam org yg down gila gila . hm , ntah kenapa aku rasa cenni . maybe memang aku letih ? letih ... ermmm .
 tapi kn , letih dari segi emosi ni susah nak sembuh sebenarnya .. (atas kajian aku lahh) letih emosi ni lain dngan letih fizikal . kalau dari segi fizikal , boleh rehat + tidur , dh sihat semula tapi emosi ? hmm , kalau dpat tidur , bagus lh .. masa tidur je tk letih emosi kita ni . tapi bila celik je mata , letih emosi tu akan datang balik .. sampai lah one day , jumpa jalan penyelesaian .. baru okay semula .


 yang aku ni ? hm ntah lh , semua benda rasa tak kena .. even nk senyum pun berat sangat sangat rasanya .. type pun macam malas gila nk mati .. nak keluar rumah pun malas , nk dtang sekolah , jumpa kawan kawan , usha usha boyfriend pun dah rasa tk seronok sangat dh nak buat .. kalau buat pun , ala kadar je .. hm , sedih betul .

aku penat lah . penat , letih ada perasaan macam ni . aku pun tak tahu sangat apa punca aku jadi macam ni kebelakangan ni .. hm .

yeah , i'm so tired .
okay , see ya later . bye ..



0 Inspiration (s) | Comment Here Inspiration (s)
Stay Strong .
Sunday, 10 February 2013 • 07:53 • 9 comments
I'm hurt and hurt is just so hurt . hurt is painful and painful is just some kind of extra pain that undescribeable . Feeling worthless . hurt that you'll never understand . saying that you're not when actually , you are . just some kind of jerk . was my eyes closed before this ? and I'm glad it had opened now and for that , thanks to Allah . yeah , feeling so not alive . can I just take back what I've said before ? cause my eyes were closed that I'm so blind to see that you're the knife that cut my heart into pieces . Now that my eyes open , I wish I could make it always open and never close so I won't hurt anymore . Keep my eyes open . and now there's shame on me . what should I do ? it's not my fault but end up I'm always the one who must say sorry . Why this is happening ? yeahh , I'm going to stay . stay strong . with my friends beside me , I'm going to stay strong .

9 Inspiration (s) | Comment Here Inspiration (s)
Determinate .
• 03:18 • 0 comments

Trying hard to fight these tears . I'm crazy worried . Messing with my head this fear . I'm so sorry . You know you gotta get it out . I can't take it . That's what being friends about . I want to cry . I can't deny . Tonight I wanna up and hide . And get inside . It isn't right . I gotta live in my life . I know I gotta do it . Gotta turn the world into your dance floor . Determinate . Push until you can't and then demand more . Determinate . You and me together , we can make it better . Gotta turn the world into your dance floor . Determinate . Hate to feel this way . And waste a day . I gotta get myself on stage . I shouldn't wait or be afraid . The chips will fall where they may . I know I gotta do it . Music like a veteran . Renegade, lemonade, use it in my medicine . Go ahead and try to name a band we ain't better than . Reason why the whole world's picking us instead of them . People need a breather 'cause they're feeling that adrenaline . Stop ! Now hurry up and let us in . Knock ! 'Cause we're coming to your house and people keep on smiling like the lemons in their mouths . We're the real deal , you know how I feel . Why they're in it for a bill . I'm just in it for the thrill . Get down now I ain't playin' around . Get your feet up on the ground and just make that sound like .. Come on and get it going . Come on and , come on and , Come on and get it going .



Determinate


0 Inspiration (s) | Comment Here Inspiration (s)
Facebook ? Tumblr ?
Saturday, 19 January 2013 • 22:15 • 0 comments
Haiiiiiiiiiiiiiiii . hehe :>
Assalamualaikum guys ! :DD
Hari tu ada jumpa something yg agak menarik lah :3 iaitu , skin for Facebook and Tumblr dashboard :D
yg ni betul betul punya and ia dijamin tak spam mcam apps dkat facebook tu -.-
ni contoh dia :
Hahaha , yg ni nmpk serabut sikit . last last aku remove je :p
tapi don't worry korang boleh pilih yg lain ada lagi :3 tpi yg facebook punya mcam tk byak yg menarik -.- pfffft . tpi Tumblr punya okay :DD
ohh , I love this one ^^
Okay , so , here how :DD

Bagi pengguna Google Chorme :-
1- korang kena install "Stylish" - click here for download :)
2- click "add to chorme"
3- Pergi sini untuk pilih layout untuk Facebook :D or sini untuk layout Tumblr Dashboard :>
4- pilih mana mana yg korang suka then click "Install with stylish"
DONE ! ^^
P/s : kalau tak suka layout yg korang dh pilih tu , korang boleh delete / disable dengan right-click icon Stylish  dekat toolbar and pilih "options" :)

Bagi pengguna Firefox :-
1- korang kena install "Stylish" - click here for download :)
2- click "Download"
3- Pergi sini untuk pilih layout untuk Facebook :D or sini untuk layout Tumblr Dashboard :>
4- pilih mana mana yg korang suka then click "Install with stylish"
DONE ! ^^
P/s : kalau tak suka layout yg korang dh pilih tu , korang boleh delete / disable dengan right-click icon Stylish  dekat toolbar and pilih "options" :)

tu je :) hope membantu ! :DD kalau ada soalan , comment :)




0 Inspiration (s) | Comment Here Inspiration (s)
Pink-ish weekend
Tuesday, 25 December 2012 • 06:56 • 0 comments
Haii guyss :D nak update ni ,  nak update ni . lol . haha xD
weekend ni banyak betul jalan jalan :3 seriouslyyy :)
First , hari Jumaat , me and my family pergi Dinner .
dkat Felda Villa . best (Y) pastu balik lambatt :3 time pergi tu pakai baju kurung warna pink xD
yeah , pink . banyak pink weekend ni xD
dekat dinner tu , kitorang berdiri dekat pintu masuk sbb bosan . majlis tk mula lagi time tu :3 so duduk situ borak borak dngan cousin ~ Then Aizat dekat sebelah pastu tngah gelak gelak TERpijak kasut dia xD terus dia perli : kasut ni memang dibeli untuk dipijak pun xD hahaha , terus semua gelak xD
Then Farah jadi pengacara ~ dia bagi ucapan ala ala sedih gitu xD okey , dh . lepastu makan and balik . Sementara makan tu ada nasyid dinyanyikan oleh budak budak Tahfiz dari sekolah Amal and Jasmin ~ ada satu lirik ni yg tertarik hati bila dengar ^^
Next day , ( dngan aku pakai baju pink nya ) kitorang pergi Ikea ~ beli barang untuk rumah P15 . pergh , banyak gila belanjaaa ~
beli barang sampai 3 troli wehh . seriouslyy xD itu tk termasuk almari lagi xD hahaha
bnyak betul barang dibeli . banyak juga duit yg terbanggg ~ :3 weweweweee ~
( btw , dekat Ikea ada jumpa seseorang ni . hensem gila kayy xD lol , gatal ! )
hahaha, and sebenarnya teringin nk pergi The Curve tpi tk boleh xD
lepas pergi Ikea , pergi makan dekat kedai apa ntah . dia jual seafood . udang , sotong , ketam bagai ah . tpi , sekali tengok menu , pergh , nk pengsan rasa . mahal gilaaaaa . Rasa macam menyesal masuk situ pun ada . haihh . ni ha makanan dia :

Rasa biasa biasa je :3 hmmm . but , ada lagi lauk lain . malas nk ambil gmbar pulakk . hihihi :) and lepas tu pergi jalan jalan kedai perabot lh , kedai tilam lh , katil lah and so on . At last , balik pukul 11 malam weh , keluar pukul 8 pagi xD hahaha lama gila jalan sampai selipar pun dh haus xD

Hari Ahad , ( pakai baju pink lagi xD ) kitorang pergi jalan jalan kedai perabot lagi . Pergi Lorenzo ^^ lama . Aku makan chipsmore aje xD Tpi sales girl tu memang tha best (Y) kitorang dah ngam dh xD hahaha .
Ohhh , btw , kenapa kalau sesuatu tu kejap ada kejap takda , disamakan dengan biskut ehh ? nk tahu jugak . pastu bnyak disamakan dngan biskut like : chpismore , oreo and etc .
boleh bgitau? nk tahu juga kenapaaa :3 pelik lah . haihhh .
Okey , Apa apa je lahh . back to storyy :)
Then , hari Isnin , kitaorang pergi tengok cerita Hobbit 3D ! sejuk gila dalam tu . but , best cerita diaaa :O tpi ada sambungan nanti -.- haihh . saja nk duit lebih lh dia ni xD
but , before that , pergi beli buku sekolah duluu ~ and pakai baju pink jugak xD
hahaha , ni gmbar sebelum pergi tengok wayang tu :D


Then malam tu kitaorang ada dinner dekat rumah kawan ibu :3 masih lagi pakai baju pink xD
dekat rumah dia ni ada dua ekor kucing . COMEL GILAA xD hahaha

 Haa , yg ni nama dia Sandy . Comel kn ? ^^ heee ~ yg seekor lagi namanya Dumbo . tpi tk ambil gmbar dia :( Si Sandy ni weird . Dia makan CICAK ! and dia kejar Lipas ! xD hahaha , klakar gila . tpi best sbb kucing dia ni friendly gilaa :DD tpi makan dkat situ tk kenyang xD sbb ada Nasi Dagang tpi disebabkn tk suka , tk makan xD Memilih betul aku ni ~ :3 haihh .
and last , hari ni . Hari ni kitorang pergi Subang Parade ! and I'm wearing pink again xD haha
and kitorang smbut birthday Harith dkat KFC ^^
Datang terus nmpk Cheesy Wedges ni . perghhh , terliurr xD hahaha . kitorang makan bnyak betul ayam xD tk payah cakap lah xD malu jeee . then main gamee ! ni main game letupkan belon xD klakar gilaaa xD Nak letupkan belon tu kena duduk atas belon tu tpi Harith duduk tk letup letup punggg xD Ringan sangat dia tuu xD

haha , and main game music chair and cari barang tu . best ^^ semua have fun . belon meletop beratus kali lah xD

Time lepak lepak :3
lepas tu nk potong kek :) Uncle Raus kata ni kek spongebob xD pun boleh Uncle ~

and then Si Chicky ni keluar . Seriously , teruja gila gila budak budak ni xD

tk tahu nk kata . macam kemaruk diorang ni jumpa chicky xD diorang pergi picit picit jari dia lah , pegang perut dia lah xD
mcm mcm ! and ada sekali tu , ada org suruh Chicky "Give me Five !" pastu Chiky bukak tangan dia tpi tk cukup xD Ada 4 je jari dia xD gelak sakan sih semua orang !
Then Ayah konon konon buat Magic dekat Harith xD And just enjoy a few more photos . dh malas nk menaip xD Okey , bubyeeeeeee ! :DD




Yusri and Irham :D
+ Uncle Raus dkat belakang xD
Harith's Birthday Cake ! 






0 Inspiration (s) | Comment Here Inspiration (s)